Inruilwaarde Auto

Inruilwaarde auto

Inruilwaarde van jouw auto berekenen? De auto inruilwaarde voor een bepaald model kan sterk verschillen. Het gebruik van eerdere eigenaren is van grote invloed op de uiteindelijke inruilwaarde. Net als de huidige kilometertellerstand en het bouwjaar.

Op deze pagina bespreken we de factoren die de inruilwaarde van een auto beïnvloeden. Behalve dat jij hierdoor een ruwe schatting kunt maken, ontdek je dus ook waar jij zelf op moet letten als je een auto koopt en gebruikt.

Hoe hoger jouw auto namelijk op deze onderdelen scoort, hoe hoger de inruilwaarde is. Maar hoe kan jij eenvoudig nakijken wat jouw ‘score’ op deze onderdelen is? Dat doe je via KentekenChecken.net!

Deze kenmerken bepalen jouw auto inruilwaarde

Over het algemeen zijn er een vast aantal kenmerken waar een autodealer de inruilwaarde van een auto op inschat. Per dealer kan dit aantal hoger of lager zijn. Een groot deel van deze kenmerken zullen echter altijd overeenkomen als de inruilwaarde moet worden ingeschat.

Het bouwjaar, de kilometerstand en huidige staat van de auto bepalen logischerwijs voor het grootste deel de waarde van een auto. Een auto is uitstekende staat met nog maar enkele tienduizenden kilometers op de teller zal vrijwel altijd de helft of meer van de catalogusprijs waard zijn.

Auto’s met veel eigenaren en een berucht schadeverleden zullen echter niet hoeven te rekenen op een hoge inruilwaarde. Ook een hoge kilometertellerstand is bij veel automerken een teken dat een auto al flink gebruikt is. Bij merken als Mercedes, BMW en Audi hoeft dit echter niets te betekenen.

Hoe beoordeel je of je een eerlijke inruilwaarde krijgt?

Maar hoe kan jij ontdekken of de inruilwaarde die jij voor je auto aangeboden krijgt, ook wel eerlijk is? Vaak probeert een autodealer namelijk ter plekke een inruilwaarde voor je auto aan te bieden die lager is dan de actuele inruilwaarde.

Ons advies is om altijd eerst na te gaan wat de reële waarde is voordat je het bedrag accepteert. Hierdoor garandeer je dat je een overwogen keuze kan maken!