Kenteken Zoeken

Kenteken zoeken

Kenteken zoeken van een auto of ander voertuig? Ben jij nieuwsgierig naar actuele informatie over een bepaalde auto? Dan kan je bij KentekenChecken eenvoudig ieder kenteken zoeken! Of dat nu van een vrachtwagen, scooter of auto is. Als het een RDW geregistreerd kenteken is, zal jij hier alles te weten over kunnen komen!

Het enige wat jij hoeft te doen, is het invullen van het kenteken dat jij wilt zoeken in het zoekveld op onze homepage. Vervolgens tonen wij je alle informatie die wij over dit kenteken hebben kunnen opzoeken.

Welke informatie kan ik allemaal zoeken bij een kenteken?

Het RDW geeft steeds meer informatie vrij in haar RDW OVI systeem, waar wij onze informatie ophalen. In dit systeem kunnen we alle belangrijke informatie vinden over de kenmerken van een bepaalde auto.

Kenmerken die modelspecifiek zijn, zoals het aantal deuren, vermogen, type en verbruik in de stad of snelweg, worden door ons weergeven. Wij kunnen echter ook informatie verkrijgen die specifiek zijn voor een kenteken.

Voorbeelden hiervan is het aantal eerdere eigenaren dat tot een auto gerekend kan worden. Zo ook ofwel de kilometerstand logisch is en waar het chassisnummer te vinden is. Bij een kenteken zoeken ontdek je kortom model- en autospecifieke informatie.

Status van het voertuig

Ben je benieuwd naar de status van een voertuig? Dan kan je bij het zoeken van het kenteken ook ontdekken of een auto gestolen, geƫxporteerd of verzekerd is. Ook geeft ons systeem aan of het kenteken dat jij zoekt toestemming heeft om aan het verkeer deel te nemen. Hierdoor controleer je met een enkele zoekopdracht wat de actuele status van een auto is.

Sinds kort zijn zelfs eventuele terugroepacties te achterhalen middels de zoekfunctie op KentekenChecken.net. Handig voor wanneer jij je afvraagt of er eerdere problemen met een auto zijn geweest.