Laatste Kenteken

Laatste kenteken

Wil jij weten wat het laatste kenteken is dat vandaag uitgegeven is? Heb jij net een auto met een kenteken gezien waarvan jij je afvraagt hoe nieuw het is? Dan ben je niet alleen. Dagelijks zijn namelijk duizenden Nederlanders benieuwd wat het laatst uitgegeven kenteken is.

Als Nederlanders zijn we namelijk zeer geïnteresseerd waar we precies zijn met de uitgave van kentekens. We zijn een van de weinige landen waar er namelijk een duidelijke volgorde terug te vinden is met de uitgave hiervan.

Daarom helpen wij je graag met het vinden met de kentekens die vandaag zijn uitgegeven. Hierdoor kan jij straks herkennen welke auto spiksplinternieuw is. En welke auto’s niet.

Hoe wordt een kenteken gekozen?

We hanteren in Nederland een vrij logisch kentekensysteem. Per reeks wordt een vaste volgorde gekozen waar alle kentekens in deze periode zich aan moeten houden, met enkele uitzonderingen zoals ambassade kentekens.

Het gros van de kentekens zal dus gerekend kunnen worden tot de volgorde waar we ons op een gegeven moment in bevinden. Tussen 2008 en 2013 was dat bijvoorbeeld GETAL GETAL – LETTER LETTER LETTER – GETAL. Op het moment van schrijven, 2019, is dat LETTER LETTER – GETAL GETAL GETAL – LETTER.

Precies het tegenovergestelde van de periode van tussen 2008 en 2013. Na deze periode werd namelijk gekozen voor GETAL – LETTER LETTER LETTER – GETAL GETAL. Een klein verschil dus tussen de twee voorafgaande periodes. Maar een groot verschil tussen het laatste kenteken en de kentekens van enkele jaren geleden.

Welke reeks kentekens komt hierna?

Het is nog niet volledig bekend wat het laatste kenteken over bijvoorbeeld een jaar is. Bekend is wel dat de reeksen bijna voltooid zijn en er dus in 2019 een nieuwe volgorde komt. De kans is aannemelijk dat de volgorde lijkt op de laatste kentekens die we nu krijgen. Mogelijk worden de buitenste variabelen van de kentekens omgewisseld om tot een nieuwe reeks te komen.