RDW Kentekencheck Wegenbelasting

RDW Kenteken Check Wegenbelasting

Met de RDW Kenteken Check Wegenbelasting bereken jij hoeveel wegenbelasting voor een kenteken betaald moet worden. Via onze handige tool hoef jij alleen het kenteken in te voeren waarvoor jij de wegenbelasting wilt berekenen. Vervolgens raadplegen wij het landelijke systeem van de RDW zodat jij actuele informatie krijgt over de verplichte wegenbelasting dat bij een kenteken hoort.

Met deze informatie kan je gemakkelijk en snel vergelijken of je met een andere auto voordeliger uit bent voor je wegenbelasting. Handig wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om een nieuwe auto te kopen!

Per provincie verschilt de wegenbelasting

Wist jij dat per provincie de hoogte van de wegenbelasting verschilt? Met onze RDW Kenteken Check Wegenbelasting ontdek je al snel dat de wegenbelasting in Zeeland een stuk lager is dan bijvoorbeeld in Zuid-Holland. Dit heeft alles te maken met de kosten die worden gemaakt voor het onderhoud van het wegennetwerk in een provincie. Hoe meer wegen, hoe meer kosten er worden gemaakt. Het is dan ook geen verrassing dat de provincies in de buurt van de randstad circa 10 procent hogere wegenbelasting hanteren dan kleine provincies.

Jaarlijks aangepast

De hoogte van de wegenbelasting kan ieder jaar worden aangepast. Per provincie wordt ieder jaar namelijk bepaald of de wegenbelasting zich op het juiste niveau bevindt. Wanneer dit niet het geval is, zal gekozen worden voor een verhoging of verlaging.

Wij adviseren dan ook jaarlijks onze RDW Kenteken Check Wegenbelasting te raadplegen. Met deze check voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan als blijkt dat jouw wegenbelasting omhoog is.

Eenvoudig de huidige wegenbelasting controleren

Bij KentekenChecken kan jij de RDW Kenteken Check voor wegenbelasting eenvoudig en snel uitvoeren. Per provincie geven we aan wat de actuele wegenbelasting is, zodat je ook de huidige kosten met andere provincies kunt vergelijken.