RDW OVI

RDW OVI 

 

Middels de RDW OVI (Online Voertuig Informatie), languit bekend als RDW Online Voertuig Informatie, kan je van alles te weten komen over een auto. Het grootste verschil tussen een RDW OVI en een normale kentekencheck is dat met de informatie van het RDW extra informatie opgehaald kan worden.

Van het schadeverleden tot de APK-datum en de kilometerstand van een auto op een bepaald kenteken. De RDW OVI check is bijvoorbeeld bij de aankoop van een auto onmisbaar. Het aantal eerdere eigenaren en schadeverleden kan namelijk van grote invloed zijn op de dagwaarde van de auto.

 

Welke informatie kan je met een RDW OVI ophalen?

Het RDW heeft de beschikbare data over een bepaald kenteken in haar systemen als volgt opgebouwd;

 

  • Basis
  • Motor en Milieu
  • Technisch
  • Fiscaal

 

Onder ieder van deze overkoepelende elementen is een verschillend aantal subcategorieën te vinden. De afgelopen jaren heeft de uitbreiding van RDW OVI (Online Voertuig Informatie) ervoor gezorgd dat we steeds meer informatie gratis kunnen inzien.

Onder de basis is hoofdzakelijk algemene informatie te vinden over de auto, zoals het type en het aantal eerdere eigenaren. Ook is aangegeven of de auto in zakelijk bezit is geweest.

De meeste gebruikers van het RDW OVI systeem raadplegen een kenteken echter om na te gaan of een tellerstand logisch is. Een logische tellerstand geeft aan dat er hoogstwaarschijnlijk niet met de kilometerteller gesjoemeld is. Wanneer bij een keuring de tellerstand iedere keer hoger is geweest dan de vorige keuring, wordt een kilometerstand als logisch beoordeeld.

 

Controleer of een auto gestolen of geëxporteerd is

 

Met de data uit de RDW OVI (Online Voertuig Informatie) database kan ook gecontroleerd worden of een auto gestolen of geëxporteerd is. Deze data wordt bij een daadwerkelijke diefstal of export direct bijgewerkt.

Ook geeft RDW OVI aan of bij de RDW bekend is of de auto verzekerd is. Dit moet door de verzekeraar binnen 24 uur aan de RDW worden doorgegeven.