Wat is mijn auto waard

Wat is mijn auto waard

Wat is mijn auto waard? Wat zou ik krijgen als ik vandaag mijn auto zou verkopen? Deze vraag wordt steeds vaker online dan offline gesteld. Je kunt namelijk steeds makkelijker online de huidige waarde van jouw auto inschatten.

Hierdoor is het antwoord op de vraag ‘Wat is mijn auto waard’ steeds sneller te beantwoorden. Diverse websites hebben het mogelijk gemaakt om op basis van jouw kenteken en enkele andere vragen een ruwe schatting van de verkoopprijs te geven.

Over het algemeen ligt deze prijs in de buurt van de reële verkoopprijs, alhoewel de prijs meestal iets lager uitvalt.

Hoe ontdek ik wat mijn auto waard is?

Bij KentekenChecken.net vinden we het belangrijk dat jij gratis de belangrijkste factoren kunt ontdekken waarop de waarde van jouw auto gebaseerd wordt. Behalve het model en bouwjaar zijn er namelijk tal van factoren die van invloed zijn op de dagwaarde van jouw auto.

Wat is mijn auto waard als er bijvoorbeeld vijf eerdere eigenaren zijn geweest? Dit is een zeer belangrijke indicator van het gebruik van de auto, in combinatie met het schadeverleden en de kilometerstand natuurlijk.

Het eerdere gebruik van de auto zal hoofdzakelijk de waarde bepalen. De kans is namelijk groot dat een auto met één eerdere bestuurder en een relatief lage kilometerstand beter onderhouden is dan een auto met een veelvoud hiervan.

De waarde van een andere auto controleren

Wil jij niet controleren wat jouw auto waard is maar die van een ander? Vul dan het kenteken in van de auto waarvan jij de waarde van wilt controleren. Vervolgens krijg je een overzicht te zien met de belangrijkste specificaties van de auto die bij dit kenteken hoort.

Kenmerken als het bouwjaar, of de kilometerstand logisch is, aantal eigenaren en exportstatus worden allen weergeven. Op basis van onder andere deze gegevens ontdek jij wat mijn auto waard is!